Facebook Twitter Gplus Google Maps E-mail RSS

Fokke en Sukke, filosofie en cloud computing …

Published on 04/26/2012

Fokke en Sukke over Cloud Computing

 

Hosted Exchange (foutje 1)

Published on 02/21/2012

Het afgelopen weekeinde hebben we de meeste klanten overgezet naar onze nieuwe Exchange 2010 serverfarm. De extra bezetting op de helpdesk heeft (spreekwoordelijk) duimen zitten draaien, dus we zijn heel tevreden.

Een foutje:

Als je iets anders dan je “Inbox” open hebt staan ga je terug naar de “Inbox” door op “Globale Adreslijst” te klikken. Volstrekt onlogisch, en dat vind Microsoft ook. Een vertaalfout die binnenkort wordt rechtgezet.

Een “patch” is onderweg en zal hopelijk binnen enkele dagen geïnstalleerd kunnen worden.

 

Migratie naar Hosted Exchange 2010

Published on 02/15/2012

Het komende weekeinde migreren we onze klanten voor I&Online Hosted Exchange naar het nieuwe platform, Exchange 2010. We beginnen vrijdag 17 februari rond 18:00 uur en verwachten dat zondag miljoenen e-mails en honderden gigabytes over zijn gezet op de nieuwe servers.

Iemand die niet aan het werk is zal er niets van merken. Staat Outlook toevallig open, dan zal Outlook vragen om het programma te herstarten.

Verbeteringen

De meest in het oog lopende verbetering is wellicht het feit dat de uitgebreide web-interface, die voorheen alleen in Internet Explorer werkte, nu ook beschikbaar is in Google Chrome, Firefox en enkele andere browsers:

Mailtips

Een andere verbetering is “mailtips”, waardoor bij het typen van het e-mail adres al wordt aangegeven of het bestaat. Bij e-mails naar mensen binnen uw organisatie ziet u onmiddellijk of de ontvanger een “out-of-office” bericht aan heeft staan.

Outlook 2010 en Exchange 2010: mailtipVragen

Heeft u vragen over Hosted Exchange 2010, neem contact met ons op. Voor eventuele technische vragen mailt of belt u onze helpdesk!

 

 

Foto’s?

Published on 09/07/2011

Zo: dan staat ‘t een beetje in de grondverf en dan vraag je je af wat je met de plaatjes, de foto’s moet. We verkopen geen product, dus dat maakt ‘t moeilijk.

Het schijnt: altijd een foto van het team op de website staan. Bij de band van mijn zoon ligt dat voor de hand, maar bij het gemiddeld advocatenkantoor wordt ‘t een uitdaging: bij iedere wijziging kun je de fotograaf weer ontbieden.

En deze meneer vindt ‘t niets, plaatjes aan de zijkant: de muis komt er niet, volgens zijn ‘heatmap’.

 

 

Nieuwe site …

Published on 09/05/2011

Hij was bijna jarig, onze site: gemaakt in 2008 en geleidelijk geworden tot wat hij was. Toen vonden we ‘m mooi. Nog wel eigenlijk, maar zo langzamerhand weten we ook wat er aan mankeerde.

We vonden ‘m wat weerbarstig in ‘t onderhoud (en dan gebeurt er niets) en hij was weinig sociaal: geen twitter, geen facebook …

Hoe we het hebben aangepakt? In een paar stappen:

  1. CMS gekozen: content management systeem, waarmee je de site beheerd; het is WordPress geworden, een “open source” CMS en marktleider;
  2. Template gekozen, een soort basis-inrichting waarmee je zelf verder kunt; vooralsnog gekozen voor “Thesis” (vanwege de flexibiliteit), maar het zou zomaar een ander kunnen worden;
  3. Een site ingericht (natuurlijk op een van onze eigen servers); uurtje werk;
  4. De oude site herbouwd naar het nieuwe platform; veel plakken en knippen, maar toch snel achter de rug;
  5. De nieuwe site publiek gemaakt.

Nog veel te doen natuurlijk. Nieuwe foto’s zoeken en uploaden, sociale media integreren en tenslotte alle tekst weer eens opnieuw dichten.

We’ll keep you posted!